Leidinggeven voor gevorderden

Verdiep je tijdens deze opleiding in je rol als leidinggevende!

 

Volgde je al heel wat opleidingen rond leidinggeven en ben je op zoek naar persoonlijke en gerichte feedback op jouw functioneren als leidinggevende? Heb je vragen of jouw aanpak als leidinggevende wel de juiste aanpak is? Ben je op zoek naar verdieping in je rol als leidinggevende?

Dan is deze training een aanrader voor jou. In deze training gaan we in nog even kort in op de belangrijkste modellen en technieken die je als leidinggevende nodig hebt om vervolgens de vertaalslag te maken naar onze eigen praktijk. Aan de hand van eigen praktijkcases illustreren we hoe je het geleerde daadwerkelijk en met resultaat kan toepassen in jouw praktijk.

Perfect vervolg voor onze basisopleiding leidinggeven: https://www.nxt-pro.be/opleiding/leidinggeven

Voor wie?
Voor wie?

- Leidinggevenden met enige ervaring en die al een opleiding leidinggeven volgden.

- Leidinggevenden die bij Syntra Midden Vlaanderen/NXT-PRO de opleiding “Leidinggeven” volgden.

Programma
Programma

Deel 1: De belangrijkste modellen en technieken opgefrist

In dit onderdeel frissen we nog even de belangrijkste technieken en modellen op die je als leidinggevende nodig hebt om jouw team maximaal te laten presteren. We oefenen deze kort in en geven enige verdieping:

- Ik als leidinggevende: Mijn persoonlijke sterktes en valkuilen; De impact van deze sterktes en valkuilen op mijn rol als leidinggevende. Komen tot een persoonlijk actieplan.
- Communiceren met mijn team:; Medewerkers op een constructieve manier aanspreken; Medewerkers meekrijgen in jouw verhaal; Oefenen met gesprekstechnieken en resultaatgerichte afspraken maken
- Leidinggeven aan verbetering; Werk anders organiseren en de impact voor medewerkers; Als leidinggevende verbeterings- en veranderingstrajecten begeleiden
- Van leiden naar coachen: Eerst leiden dan coachen; Vergroten van het bewustzijn van de medewerker en hier op een passende manier op inspelen.; Vaardigheden voor de coachende leidinggevende;Een motiverende werkomgeving creëren; Omgaan met kritische situaties en dilemma’s als leidinggevende
- Ons team ontwikkelen tot een performant team: Teamdoelmatigheidsmodel; Analyse van het eigen team door middel van een teamscan

Deel 2: Werken aan casussen uit de eigen praktijk

Gedurende deze 2 halve dagen bieden we jou de mogelijkheid om voor jouw persoonlijke uitdaging een passende oplossing te vinden en helpen we je deze in praktijk om te zetten.
We gebruiken een methodiek die ervoor zorgt dat je door vraagstelling en inbreng van collega’s en trainer een beter zicht krijgt op de mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Aansluitend maken we een simulatie van de casus waarbij we de uitdaging vanuit verschillende standpunten bekijken en samen met de groep en de trainer op zoek gaan naar de beste oplossing.

Deze aanpak verhoogt je probleemoplossend vermogen als leidinggevende en versterkt je leidinggevende en communicatieve vaardigheden. We garanderen een persoonsgerichte aanpak, nauw aanleunend bij individuele coaching.


Op het einde van de opleiding:

- Heb je een goed zicht op jouw persoonlijke stijl van leidinggeven en uw kwaliteiten en valkuilen.
- Heb je jouw leidinggevende vaardigheden naar een hoger niveau gebracht.
- Ben je in staat het maximale uit je team te halen.
- Heb je geoefend met vaardigheden in verschillende situaties.
- Heb je een eigen praktijksituatie onder begeleiding kunnen aanpakken.

Deze opleiding wordt ook op maat aangeboden:
  • Vraag vrijblijvend advies en een offerte op
  • Bijzonder interessant vanaf meerdere medewerkers
  • Inhoud afgestemd op zowel de deelnemers hun actuele voorkennis als hun concrete noden
  • Integratie van bedrijfseigen sjablonen en documenten: geen probleem
  • Lesmomenten in onderling overleg. Dit kan in avond- en dagopleiding
  • Indien nodig, toetsen we de kennis af

Contacteer Marlies De Meyer

E. marlies.de.meyer@nxt-pro.be

Opleidingskalender
Gent
do, 14/05/2020 - 09:00