Gemba management operations center: het whiteboard als Lean communicatie middel

Een snel en visueel overzicht van de situatie op de werkvloer is tegenwoordig onontbeerlijk in elke organisatie.  Een Gemba Management Operations Centre of GMOC is een essentiële tool voor hedendaagse snel veranderende omgevingen die toestaat om elke staande start meeting/ dagelijkse meetings gefocust, snel, efficiënt en effectief uit te voeren.

Voor wie?
Voor wie?

Dit programma richt zich tot plantmanagers,managers, productieverantwoordelijken, productieleiders of assistent productieleiders, shiftmanagers, supervisors, lijnverantwoordelijken, afdelingsverantwoordelijken, algemeen verantwoordelijken, onderhoudsmanagers, operationsmanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, logistiek verantwoordelijken en administratief verantwoordelijken.

Programma
Programma

Je leert hoe een gestructureerd en gestandaardiseerd whiteboard op kan stellen. Daarnaast leer je hoe een communicatiestructuur eruit ziet die ervoor zorgt dat elk team en elke laag binnen het bedrijf op een snelle, gefocuste manier overzicht krijgt van:

  • De belangrijkste Key Performance Indicators
  • SQDCEM/P (safety, quality, delivery,cost, environment, motivation/people)
  • Problemen en tegenmaatregelen die genomen worden
  • Andere belangrijke informatie

Gestandaardiseerde visual management systemen als deze zorgen ervoor dat specifieke business issues door dagelijkse meetings kunnen aangepakt worden doorheen de volledige organisatie. Daarnaast zorgt de zorgvuldig ingebouwde structuur van probleemoplossing ervoor dat er een commitment is naar het uitwerken van oplossingen.

Uiteindelijk wordt alle informatie verzameld op het GMOC waar het management samenkomt om dagelijks een actueel overzicht van het ganse bedrijf te bespreken en eventuele bijsturende maatregelen te nemen.