Adobe Photoshop - basiscursus

Tijdens deze opleiding Adobe Photoshop maken we je wegwijs door deze software voor beeldcreatie en beeldbewerking.

 

Beelden zeggen zo veel meer dan woorden. In de huidige maatschappij is het gebruik van krachtige beelden op het internet dan ook niet meer weg te denken. Adobe Photoshop CC is hiervoor nog steeds de toonaangevende software voor beeldcreatie en beeldbewerking.

Tijdens deze opleiding maken we je wegwijs doorheen het hele pakket. We beginnen van nul en leiden je op een gestructureerde manier doorheen de interface. We starten vanuit RAW formaat en leren hoe foto's digitaal te ontwikkelen, om ze daarna te retoucheren en uiteindelijk af te stellen tot een afgewerkt beeld, klaar voor productie.

Het doel van de cursus is een structureel inzicht te verwerven in de software. Daarna zou men in staat moeten zijn zich op eigen houtje verder te gaan verdiepen in specifieke handelingen.

Voor wie?
Voor wie?

Doelgroep:

Zelfstandigen, KMO's en hun medewerkers

Programma
Programma

De cursus is praktisch en toepassingsgericht. Er zijn twee versies van deze opleiding: overdag volg je 2 dagen 6u les (12u - € 415), 's avonds en op zaterdag volg je 6 keer 3u les (18u - € 495) en is er meer ruimte voor inoefening en vragen. Dit staat op het programma:

  •  Inleiding (wat is een beeld en hoe bekijkt een computer het?)
  •  Wegwijs met de interface (tools en panelen)
  •  Van Camera RAW naar Photoshop
  •  Layers & Adjustement layers
  •  Beelden aankleden met Layer Styles en Tekst
  •  Selections & Masks
  •  Filters & Smart filters
  •  Colour settings, Export, Print.
  •  Oefeningen tussenin en een vrije allesomvattende eindoefening.
  •  Laatste les: vragen en praktische problemen

Na deze opleiding zijn de cursisten in staat om op een correcte manier vanuit RAW formaat digitale foto's te ontwikkelen, ze te retoucheren en tot slot af te stellen tot afgewerkte beelden, klaar voor productie. Dit kan zowel voor web als print zijn. Het verworven inzicht zou de cursist in staat moeten stellen om zelfstandig aan de slag te gaan met Photoshop en zich op Googliaanse wijze verder te verdiepen in specifieke technieken en handelingen.

Goed om weten
Goed om weten

In Photoshop beginnen we van nul, maar aangeraden is om toch ooit al eens een grafisch programma te hebben verkend. Verwacht een geconcentreerd lesprogramma. Zowel op mac als op pc, een eigen laptop is toegelaten, pc's met Photoshop CC (laatste nieuwe versie) zijn aanwezig.

Opleidingskalender
Gent
za, 28/09/2019 - 09:00
Gent
do, 03/10/2019 - 19:00
Gent
wo, 04/12/2019 - 09:00