Adobe Illustrator: Tekenen van mascottes

Verdiep je in het grafische vormgeven en vul jouw portfolio aan met mascottes die conceptueel kloppen met jouw eigen visie.

 

De kracht van visuele beeldtaal kan niet worden onderschat. Binnen corporate design spelen digitale illustraties vaak een belangrijke rol, bv. om een bepaalde boodschap te visualiseren of kracht bij te zetten. Dat vraagt om een specifieke aanpak en vaardigheid.

In deze opleiding maak je kennis met één van de belangrijkste trends m.b.t. digitale illustratie, specifiek voor corporate branding, grafische vormgeving en conceptueel ontwerp. Je leert snel, structureel en efficiënt mascottes ontwikkelen. Doorheen deze opleiding bouw je je portfolio verder uit.

Voor wie?
Voor wie?

Deze specifieke opleiding is gericht naar grafisch ontwerpers, webdesigners en marketeers die zich willen verfijnen in het uitwerken van een corporate beeldtaal aan de hand van digitale illustraties.


Een basiskennis Adobe Illustrator of gelijkaardig digitaal tekenprogramma is vereist. Ervaring als illustrator of grafisch ontwerper is een pluspunt.

Programma
Programma

Geïllustreerde figuren zijn voor bedrijven een handige tool om nieuwe concepten, producten en evenementen aan te kondigen of te visualiseren. In deze opleiding komt de uitwerking van zo’n 2D-personage aan de hand van een professioneel ontwerpproces aan bod.

Goed om weten
Goed om weten

Je brengt jouw eigen laptop mee (BYOD), voorzien van Adobe Illustrator CC (of oudere versie). Ook een schetsboek en tekenmateriaal (potlood, gom) breng je zelf mee.

Docent Geert Verbist is een gepassioneerd grafisch ontwerper, met net geen tien jaar ervaring. Hij specialiseert zich in digitale illustratie en creatief ontwerp. Freelance projecten combineert hij met inspirerende masterclasses, workshops en opleidingen. Tekenen (al dan niet digitaal) zit diep in Geert's DNA - een graphic novel vormde ooit zijn afstudeerproject en in zijn vrije tijd vind je hem meestal terug achter zijn tekentablet of schetsboek.

Deze opleiding wordt ook op maat aangeboden:
  • Vraag vrijblijvend advies en een offerte op
  • Bijzonder interessant vanaf meerdere medewerkers
  • Inhoud afgestemd op zowel de deelnemers hun actuele voorkennis als hun concrete noden
  • Integratie van bedrijfseigen sjablonen en documenten: geen probleem
  • Lesmomenten in onderling overleg. Dit kan in avond- en dagopleiding
  • Indien nodig, toetsen we de kennis af

Contacteer Marlies De Meyer

E. marlies.de.meyer@nxt-pro.be

Opleidingskalender
Gent
vr, 21/05/2021 - 09:00
Nederlands